Este apartamentul meu sigur în caz de cutremur?​

Este apartamentul meu sigur în caz de cutremur, urban sprawl

Se spune că nicio clădire nu este 100% sigură în caz de cutremur. Un cutremur devastator poate avaria chiar și clădirile noi, construite urmând coduri și standarde înalte. Dar ceea ce un constructor poate să facă atunci când plănuiește ridicarea unei clădiri este să minimalizeze daunele pentru o siguranță sporită a locatarilor.

Cădirile noi din București, precum și cele din întreaga lume, respectă standarde din ce în ce mai înalte de construcție. Se caută ca noile clădiri să fie cât mai rezistente la cutremure și cât mai sigure pentru locatarii lor. Dar, pentru un neavizat, ar părea dificil să poată evalua dacă o clădire se încadrează în aceste norme.

Urmând exemplul Japoniei care are o rată foarte mare de cutremure devastatoare, dar și un plan național bine pus la punct pentru a reduce pierderile, majoritatea țărilor din Europa au adoptat standarde care vin în întâmpinarea a astfel de probleme.

Calitatea face diferența

Pentru că ne gândim în primul rând la siguranța locatarilor noștri, la h4l punem mare preț pe calitatea construcției. Vrem să fim capabili să ne asigurăm clienții că am proiectat și construit clădiri sigure, clădiri rezistente. Este unul dintre motivele pentru care stadiul de planificare durează mai mult. Vrem să fim siguri că ne aliniem standardelor și că respectăm curentul ”home for life”, construind clădiri sigure chiar și în caz de cutremur.

Pentru a reuși să atingem codul și standardele ridicate, am ales să folosim doar materiale de înaltă calitate, de la producători de încredere, care au în spate mulți ani de experiență în domeniu. Apoi, am ales să lucrăm doar cu companii de renume, care au putut să vină în întâmpinarea oricărei probleme cu soluții eficiente, grație oamenilor experimentați și a activității lor exemplare. Și, cel mai important, folosim proiectare 3D BIM pentru a fi siguri că atât proiectarea, cât și construcția în sine sunt făcute la cele mai înalte standarde.

Siguranță în caz de cutremur

Așezând liftul în mijlocul casei scării nu am minimalizat doar zgomotele pe care locatarii le-ar fi putut auzi, dar am mărit și flexibilitatea clădirii în caz de cutremur. Pereții exteriori vor fi construiți din cărămidă de 30 cm grosime. Atunci când vine vorba de un fenomen ce poate fi extrem de devastator, nu doar clădirea în sine este o problemă, ci și obiectele din apartamente. Flexibilitatea clădirii asigurată prin proiectare 3D-BIM ridică gradul de siguranță astfel încât locatarii să trăiască într-o clădire sigură la orice cutremur.

La h4l am proiectat totul pentru a construi spații pentru viață. În plus, suntem deschiși la orice întrebări și nelămuriri ar putea exista. Facem totul la vedere, pentru a garanta clienților noștri că le oferim locuințe sigure și transparență totală.

Dacă vrei să te informezi mai mult despre cum să evaluezi dacă apartamentul tău este rezistent la cutremur, poți consulta și site-urile de mai jos: