Case proiectate corect - 7 criterii pentru case eficiente energetic

Case proiectate corect - 7 criterii pentru case eficiente energetic

Energia a devenit epicentrul unei realități în evoluție, în care conservarea și protecția mediului sunt în centrul atenției, creând un teren propice pentru proiectarea și construirea unor case eficiente energetic, care să redefinească standardele în acest domeniu și să se alinieze cu viziunea țărilor din vest, unde primează fericirea locatarilor, sustenabilitatea și inovația. Orice casă, indiferent de momentul în care a fost construită, poate fi eficientă din punct de vedere energetic. Construcțiile mai vechi pot fi modernizate și își pot îmbunătăți nivelul de economisire a energiei, în timp ce construcțiile noi pot respecta standardele, ceea ce le va permite să fie mai rentabile și mai prietenoase cu mediul, prin reducerea consumului de energie și reducerea amprentei lor de carbon.

O locuință eficientă este aceea care reduce consumul inutil de energie, emisiile de gaze cu efect de seră și cererea de resurse neregenerabile. În același timp, aceasta oferă condiții de viață mai durabile și economisește sume importante de bani. Mai mult decât atât, ea implică să profităm la maximum de ceea ce utilizăm și să evităm risipa. Atunci când reducem emisiile cu efect de seră, care provoacă schimbările climatice, casele noastre eficiente ajută la combaterea încălzirii globale. În ce fel se remarcă o casă proiectată și construită corect pentru a fi eficientă vom descoperi în acest articol.

Case eficiente energetic - 7 caracteristici care le disting

1. Design bioclimatic

Case proiectate corect - 7 criterii pentru case eficiente energetic

Arhitectura bioclimatică este folosită pentru a adapta clădirile la clima lor locală, luând în considerare expunerea la soare, precipitații și vânt. Acesta se remarcă prin felul în care casele sunt orientate. Zonele vitrate vor fi poziționate, acolo unde se poate, spre sud, spre lumină, cât și spre zone de interes precum grădină, lac, parc, ori o ieșire către terasă din camerele casei ori apartamentului. Proporția, volumul și poziția ferestrelor vor economisi energie atât la luminat, cât și la încălzire. În acest sens, este bine ca spre nord să fie cât mai puține zone vitrate.

2. Utilizarea materialelor durabile

h4l HOLBAN, h4l, home 4 life, pentru cei care îndrăznesc, apartamente de vânzare București, apartamente Băneasa, imobiliare București, Cum transformăm orașele în care trăim în locuri în care să iubim mersul pe jos

O casă sustenabilă va utiliza soluții tehnice sustenabile și materiale rezistente, de calitate, cu o durată mare de viață. Utilizarea de soluţii tehnice sustenabile – o parte însemnată din materiale sunt reciclabile și toate au durată mare de viață. Aici ne referim și la managementul corect al instalațiilor de utilități și la felul în care sunt integrate în arhitectură și cum avem acces la ele. Acestea trebuie să fie așezate corect în casă și cu acces facil către ele, așa încât acestea să nu prezinte niciun pericol pentru locuitori. De exemplu, o dotare specifică unei case eficiente poate fi chiar centrala de cartier, dintre ale cărei avantaje randamentul foarte bun și eficientizarea vizibilă a costurilor, și menționăm grija pentru mediul înconjurător, dar și o mai bună și calitate a aerului și siguranță sporită pentru rezidenți.

3. Izolație termică

h4l THE VILLAGE, TOWNHOUSE, pentru cei care își doresc mai mult, randare exterioară, case de vânzare București, case Pipera, casă eficientă energetic, apartamente cu grădină București

Secretul eficienței energetice în casă este izolarea pereților cu materiale cu o bună permeabilitate la vapori (vata bazaltică), dar și integrarea unui acoperiș optim pentru structura casei, alături de ferestre înalte, care nu pierd căldură și prin care să pătrundă corect lumina naturală. Acestea, împreună, vor permite proprietarilor să-și reducă facturile la energie cu până la 40%. Fațadele ventilate vor juca un rol esențial în păstrarea unui confort termic în casă, indiferent de sezon (vara nu va fi nevoie de aer condiționat, fapt ce înseamnă, implicit, economisirea energiei), asigurând un circuit corect al aerului din exterior către interior. O casă cu fațada ventilată ”respiră” și este prietenoasă atât cu natura înconjurătoare, cât și cu rezidenții ei.

4. Optimizarea spațiilor interioare

h4l MILLENNIUM randare A3.4 interior, apartamente de vânzare București

Casei căreia i se vor diminua din start spațiile mici, inutilizabile, i se vor adăuga sens și valoare pentru locuitori, întrucât aceștia vor reuși să folosească eficient spațiile care vor avea forme regulate, potrivite scopului pe care fiecare cameră în parte îl va avea. Spațiile cărora li se acordă corect destinația și care sunt delimitate eficient, în folosul rezidenților, vor transforma casa într-un loc în care aceștia se regăsesc, se relaxează și sunt ei înșiși. Dacă zonele de interes își vor îndeplini funcțiile corect, la momentul potrivit, înlesnind un uz echilibrat de resurse, atunci casa căreia aparțin va fi din start una eficientă energetic.

5. Accesul în grădină/terasă din toate camerele

h4l THE VILLAGE, pentru cei care își doresc mai mult, case cu grădină, randare exterioară, case de vânzare București, apartament cu grădină

Acest aspect unic contribuie considerabil la eficiența casei, pentru că o casă eficientă nu este doar o casă care economisește, dar și una care aduce o stare de bine, prin facilitarea unei conexiuni directe cu natura. Cantitatea de lumină naturală, dar și către o vedere frumoasă către exterior vor fi benefice în proliferarea eficienței unei case, care se transformă treptat în căminul ideal, primitor, confortabil și eficient în rezolvarea nevoilor imediate ale oamenilor ce locuiesc aici.

6. Sisteme inteligente

Case proiectate corect - 7 criterii pentru case eficiente energetic

O casă smart va folosi termostate și soluții inteligente de iluminat ori de reglare a temperaturii ambientale, oferind economii substanțiale ale consumului de resurse. În același timp, utilizarea aparatelor de înaltă performanță, cum sunt pompele de căldură (care mențin o temperatură constantă în casă), ori a altor tehnologii smart pentru care casele eficiente sunt pregătite vor face diferența pentru locuitorii ei. În aceeași notă, un sistem inteligent va măsura și autoconsumul, care va urmări eliminarea costurilor și utilizarea unor soluții în acord cu principiile unei case sustenabile.

7. Asigurarea unui microclimat sănătos

Randare interior apartament 4.5, h4l THE VILLAGE, case de vânzare Ilfov

Înălțimea adecvată a camerelor (minim 2,7m) va da o presiune pozitivă aerului, dar și o umiditate optimă (aer nici prea umed, nici prea uscat), împiedicând apariția afecțiunilor de sănătate în cazul unui dezechilibru în acest sens. Dacă încăperile au fost proiectate pentru a îndeplini funcția de confort din toate punctele de vedere, dar și pentru a oferi o ambianță plăcută la interior, nu se vor folosi resurse suplimentare pentru a umidifica/usca aerul. Acest lucru este des întâlnit în cazul locuințelor în care adâncimea camerelor, utilizarea corectă a luminii solare și orientarea cartierelor nu sunt atent calculate în vederea obținerii unor locuințe eficiente energetic.

Casele și apartamentele h4l respectă toate aceste criterii și sunt construite pentru a face față noilor provocări climatice, fără a avea un impact negativ asupra mediului sau asupra stării de bine și sănătății viitorilor săi locuitori. Dacă ai știi că poți avea o viață sănătoasă și armonioasă, cu o amprentă redusă de carbon și respect față de natură, ai alege să locuiești într-o casă eficientă, care să-ți fie cămin pentru viața întreagă?

Acest articol există și în limba engleză aiciProperly designed houses – 7 criteria for energy efficient houses